دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 538
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 577
بازدید ماه : 580
بازدید کل : 250675
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

بازگشت قدرتمندانه روسيه به خاورميانه
بازگشت قدرتمندانه روسيه به خاورميانه

ايراس: اخيرا اخباري به گوش مي رسد مبني بر اين كه مسكو قراردادي را با سوريه به امضا رسانده كه به موجب آن سوريه ميزبان سامانه‌هاي دفاعي موشكي S-300 از روسيه خواهد بود. هم زمان روس‌ها با عقد قراردادي با الجزايري‌ها تصميم دارند ارتش آنها را بازسازي كنند. برخي كارشناسان اسرائيلي در روزهاي اخير به اين اعتقاد رسيده‌اند كه نقش روسيه در خاورميانه پررنگ شده و ديگر آن روسيه متزلزل و بي يال و كوپالي كه پس از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي در ابتداي دهه نود قرن گذشته ميلادي دچار شده بود، نيست.
 
اخيرا اخباري به گوش مي رسد مبني بر اين كه مسكو قراردادي را با سوريه به امضا رسانده كه به موجب آن سوريه ميزبان سامانه‌هاي دفاعي موشكي S-300 از روسيه خواهد بود. هم زمان روس‌ها با عقد قراردادي با الجزايري‌ها تصميم دارند ارتش آنها را بازسازي كنند. همچنين گفته مي‌شود كه روسيه قصد دارد براي نخستين بار در تاريخ ديپلماسي‌اش به زودي قرارداد امنيتي با تلاويو امضا كند. همه اينها نشان مي‌دهد كه روسيه با قدرت و به كمك سلاح‌هايش در حال بازگشت به جايگاه اصلي خود در منطقه است. به‌ويژه كه سايه جنگ بر منطقه نيز سال‌هاست سنگيني مي‌كند.
كارشناسان اسرائيلي كه در اين رابطه گزارشي را براي مركز پژوهش‌هاي امنيت ملي اسرائيل تهيه كرده‌اند همچنين بر اين باورند كه روسيه با الهام گرفتن از سياست‌هاي دوران جنگ سرد و استفاده از تجربه ديپلماسي‌اش در دوران اتحاد جماهير شوروي در حال بازگشت قدرتمندانه به خاورميانه است و براي رسيدن به اين هدف از توانايي‌هاي نظامي‌اش به ويژه در زمينه صادرات اسلحه نهايت استفاده را مي‌برد.

سلاح‌هاي روسي به سه دليل توانسته‌اند مشتريان خوبي در منطقه داشته باشند. اول از همه سياست خاصي است كه روسيه در بازاريابي سلاح‌هايش به كار گرفته، ديگري، به روز رساني سلاح‌هايش و استفاده از تكنولوژي‌هاي روز دنيا و سومي قيمت‌هاي بسيار ارزان در مقايسه با مشابه توليدات غربي است كه توانسته كشورهاي هم‌سو با روسيه و معاند با غرب را بيش از پيش به سمت خود بكشاند و طرفداران بسياري در عرصه بين‌المللي بيابد.
پس از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي و تجزيه آن، صادارت سلاح روسي تحت تاثير افزايش توليد سلاح در بازار جهاني، نزديك به 40 درصد كاهش يافت و ايالات متحده امريكا توانست به سرعت نيمي از بازارهاي روسيه را تصاحب كند. اما در سال‌هاي 2001 تا 2008 بازار اسلحه امريكا نزيدك به 37 درصد كاهش يافت كه سلاح‌هاي روسي فورا جاي آن را گرفتند و روسيه توانست مجددا وارد بازار رقابت تسليحاتي شود. اين مدت زماني است كه قيمت نفت در بازارهاي جهاني افزايش يافت و باعث افزايش درامدهاي مالي روسيه با ميانگين حدودا 17 درصد در سال شد كه به واسطه آن مسكو توانست تحولي شگرف در سياست خارجي و نظامي خود بدهد.

در سال‌هاي اخير نيز پس از بهبود جايگاه خود در بازارهاي سلاح جهاني و توليد سلاح‌هاي نظامي با تكنولوؤي پيشرفته مسكو توانست بازارهاي تازه‌اي را در كشورهاي مختلف جهان بيابد. به گونه‌اي كه در حال حاضر 35 درصد بازار تسليحاتي چين، 24 درصد بازار هند و 11 درصد بازارهاي كره جنوبي، تايوان و الجزاير را به خود اختصاص داده است. روسيه در زمينه تسليحات هوايي نيز توانسته با بهبود كيفيت توليدات خود به رقابت با رقيبان غربي خود برخيزد و در اين زمينه در بازارهاي جهاني صاحب جايگاه شود.
 
روسيه اكنون توانسته ضمن بازگشت به بازار بزرگ تسليحات جهاني يكي از دو قطب بزرگ سلاح در جهان شود. هدف نهايي روسيه رقابت تسليحاتي گسترده با ايالات متحده امريكا و ناتو است و از همين برگه به عنوان برگه‌اي برنده در رقابت‌هاي سياسي خود با غرب بهره مي‌برد. روس‌ها به دليل جايگاه ويژه خاورميانه از لحاظ ژئو سياسي اهميت ويژه‌اي به آن مي‌دهند. مرزهاي جنوبي روسيه با خاورميانه همسايه است و به واسطه برخورداري از جمعيت مسلمان اين منطقه مي‌تواند تاثيرات مستقيمي بر تحولات داخي اين كشور بگذارد.
روس‌ها از تاثيرات ايدئولوژيك خاورميانه بر مردم‌شان به شدت واهمه دارند و به همين دليل اهميت خاصي به آن مي‌دهند. علاوه بر آن خاورميانه منطقه‌اي است كه بيشتر از هر جايي پتانسيل رويارويي و جنگ را دارد و به واسطه اين مساله مي‌تواند تاثيري مستقيم بر تحركات ديپلماتيك، امنيتي و سياسي جهان بگذارد.

به اعتقاد اين كارشناسان فكر گسترش نفوذ تسليحاتي روسيه در خاورميانه زماني شكل گرفت كه امريكا به فكر استقرار سپر دفاع موشكي در خاورميانه افتاد. همچنين توليد تسليحاتي خود را براي صادرات به منطقه افزايش داد كه باعث شد روس‌ها از اين بابت احساس نگراني كنند. براي همين روس‌ها تلاش‌هاي گسترده‌اي را آغاز كردند تا با تامين نيازهاي تسليحاتي كشورهاي دوستشان مثل ايران و سوريه خط دفاعي‌اي را در منطقه در برابر امريكايي‌ها ايجاد كنند. به خصوص كه امريكايي‌ها با ايجاد پايگاه‌هاي متعدد نظامي در كشورهاي مختلف خاورميانه و شمال آفريقا عملا باعث نگراني روس‌ها شدند.

با آغاز جنگ سرد ميان ايران و ايالات متحده امريكا و انتظار انتشار آن به ديگر كشورهاي عربي به ويژه سوريه، لبنان و سرزمين‌هاي فلسطيني و همچنين به جنوب آسيا مثل پاكستان و از آن طرف آسياي مركزي يعني افغانستان، آذربايجان، تركمنستان، قزاقسان و قرقيزستان و در عين حال ايجاد جبهه‌هاي تازه‌اي در مجاورت اروپا مثل تركيه و در مجاورت امريكا كشورهاي امريكاي لاتين، روسيه فرصت يافته است تا به ياري سلاح‌هاي خود كه اكنون پيشرفته شده‌اند و جوابگوي نياز بسياري از بازارهاي جهاني را مي‌دهند مجددا وارد گود تسليحاتي – سياسي – امنيتي شود و به طور علني به رويارويي با امريكا و متحدان غربي‌اش برخيزد.

منبع: ديپلماسي ايراني به نقل از القدس العربي




نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com